Configuration Error for Acumatica T100 training

Hello everybody,

once upon a time Acumatica requires for certified developers to pass over certification again. 

As obedient person I decided to install T100 sample application over Acumatica Framework Configuration ( don't mix with Acumatica ERP Configuration ). Then I navigated to just installed application, and here is what I've seen:

Server Error in '/T100a' Application.


Configuration Error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: The connection string name is missing for the MySqlSiteMapProvider

Source Error:

Line 283:    <siteMap>
Line 284:      <providers>
Line 285:        <add name="MySqlSiteMapProvider" type="MySql.Web.SiteMap.MySqlSiteMapProvider, MySql.Web, Version=8.0.13.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d" connectionStringName="LocalMySqlServer" applicationName="/" />
Line 286:      </providers>
Line 287:    </siteMap>

Source File: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Config\machine.config    Line: 285


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.7.3282.0

Very puzzling honestly speaking. You've just installed something, and right from the start it doesn't work. 

After some Research I have found, that following some additions should be added to node siteMap section providers:

			<siteMap enabled="true" defaultProvider="PXDatabaseSiteMapProvider">
				<providers>
			            <remove name="MySqlSiteMapProvider" /> <!-- add this line --> 
			            <remove name="PXWikiProvider" />

After those additions I was able to open Training sample T100.

1 Comment

  • docotor said

    To my surprise this is aplicable to T200 also!

Add a Comment